Loopbaan Coaching

Hoe maak ik de keuze voor mijn eerste baan en hoe pak ik het aan?
Ik wil veranderen van baan, maar zit in een wachtstand. Hoe kom ik daar uit?
Ik moet veranderen van baan. Hoe pak ik dat aan?
Iedereen geeft mij advies, maar hoe krijg helder wat ik zelf wil?
Hoe vind ik de baan die bij mij past?

In een serie gesprekken help ik bij het denkproces. Voor elke professionele stap is het belangrijk dat hij bij je past. Om te bepalen wat passend is doorlopen we in onze gesprekken een “inside-out” proces. We stellen vast wat je drijfveren zijn, je kwaliteiten en competenties, en wat je belangrijk vindt. Daarnaast verbeteren we je zelfmanagement zodat je je kwaliteiten verzilvert. We identificeren ook persoonskenmerken die nog wat ontwikkeling vragen om ze effectiever te kunnen inzetten. Vanuit een goed inzicht in zelfkennis en zelfmanagement gaan we naar het derde deel van het proces en vergroten je alertheid voor kansen en mogelijkheden door een nieuwe manier van waarnemen, zodat je bewuster signalen en indicaties opvangt die je pad kruisen, hoe hart en hoofd beter kunnen samenwerken en hoe je je intuïtief vermogen kunt vergroten.

Het coaching proces besluiten we met een actieplan.

In onze gesprekken maak je kennis met verschillende, oefeningen en raamwerken die je meekrijgt als huiswerk. Loopbaan beslissingen zijn altijd persoonlijk en de begeleiding is maatwerk. In het traject bestaat de keuze om een MBTI-test in te vullen zodat je nog beter inzicht hebt in je voorkeuren en stijl van werken en welke werkomgeving hierbij past.

Levensfasen kunnen hun eigen loopbaanvragen hebben zoals:

Starters: hoe kies ik mijn 1e baan?

Opleiding en studie zijn net afgerond en de keuze voor de eerste professionele stap dient zich aan. De omstandigheden en hun omgeving maken het kiezen niet eenvoudig. Keuzestress, verwarring vanwege veel tegenstrijdige adviezen en onzekerheid markeren deze fase. Omdat de wereld om je heen  als referentie geen helderheid geeft, kiezen we voor onze gesprekken een tegenovergesteld oriëntatiepunt: jou zelf. Door gesprekken vinden we antwoorden op vragen als:

  • Wat past bij mij/wat wil ik zelf?
  • Hoe presenteer ik mijzelf?
  • Wat vind ik belangrijk?
  • Hoe ga ik om met Fear Of Missing Out?
  • Hoe pak ik het zoekproces gestructureerd aan en maak een actieplan?

Carrière switch, zelf transformeren en heroriëntatie door Covid-19

Je hebt loopbaan keuzes gemaakt en ook stappen gemaakt, maar je twijfelt of je in dezelfde richting verder wil. De impact van Covid-19, voor de economie en voor je baan, is misschien aanleiding voor een heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Je hebt nu de nodige jaren ervaring en vraagt je af hoe je weer nieuwe energie uit je werk krijgt. Ik help je met de herijking van je kwaliteiten, het expliciet maken van je wensen en werk te vinden waar je voldoening uit krijgt. In onze gesprekken en oefeningen besteden we in ieder geval aandacht aan:
1) Persoonlijke Blauwdruk
2) Vergroting van bewustzijn en alertheid voor nieuwe kansen en mogelijkheden
3) Actieplan

45herijken, reflecteren, betekenis toevoegen

Je bent de fase waarin je een beroep koos en een goede professional moest worden voorbij. Je bent in de 40 of misschien de 50 gepasseerd en er ontstaan momenten waarop je terugblikt. De ervaringen die je hebt opgedaan zijn divers en rijk. Ook privé zijn er ervaringen geweest die je hebben gevormd. Vooruitkijkend merk je dat er wensen en ideeën in je beginnen te leven over de manier waarop je je toekomst wil vormgeven, professioneel en privé. Misschien zijn die nog niet volledig uitgekristalliseerd, maar een denkproces is begonnen. We leren en ontwikkelen ons een leven lang. Hoogste tijd om zelf richting te geven aan de toekomst, zowel in je loopbaan als in het leven.

Om je te helpen bij het herijken en je te begeleiden in deze zoektocht gids ik je door jouw proces waar bij we stilstaan bij aspecten als:
– Je werkervaringen/flowervaringen en succesverhalen
– Reflectie verleden-toekomst
– Balans werk/privé
– Je inspiratiebronnen
– Waarden
– Het dienend en inspirerend leiderschap
– Je persoonlijke missie

Ik help je bij het maken van een actieplan om je wens te realiseren.

Tijdens het coaching proces bied ik de mogelijkheid om een MBTI analyse uit te voeren zodat je, dankzij een goed inzicht in je natuurlijke voorkeuren, je persoonlijke effectiviteit kunt vergroten. Als gecertificeerd MBTI Practitioner help ik je daarbij graag met suggesties

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: paulhannema@gmail.com